Brainspotting Amsterdam

Ieder mens ervaart in het leven momenten waarop het allemaal niet zo lekker gaat. Als jij het gevoel hebt dat je vastloopt, is het goed om hier ondersteuning en hulp bij te vragen. Zo voorkom je dat de problemen nog meer vat op jou krijgen. Brainspotting is een effectieve aanvulling op de bestaande hypnotherapie. Het kan jou helpen om je weer goed te voelen en negatieve zaken echt los te laten.

Het wordt toegepast vanuit de overtuiging dat de plek waar jij naar kijkt van invloed is op jouw gevoel. Dat je tijdens een gesprek onbewust naar een bepaalde plek kijkt, lijkt misschien onbelangrijk, maar heeft wel degelijk een reden. Met hulp van jouw eigen gezichtsveld tot de kern van de ellende komen, is mogelijk met brainspotting Amsterdam. Ik wil jou met deze techniek dan ook graag van dienst zijn. Zo kunnen we samen de diepgewortelde problemen en trauma’s op een goede manier aanpakken. Niet denken, maar voelen.

De behandeling geeft uitstekende resultaten als jouw leven wordt bepaald door:

  • autisme
  • hechtingsproblemen
  • verslavingen
  • stress
  • angsten
  • lichamelijke en emotionele problemen

Werking brainspotting

Bij je gevoel kunnen komen en praten over je problemen kan enorm lastig zijn. Helemaal als de kern van de problemen zich bevindt in dieper gelegen structuren in je hersenen. Voor het oplossen van jouw problemen is het nodig om tot de kern van de aandachtspunten te komen. Brainspotting is een snelle en effectieve manier om trauma’s en herinneringen te bereiken, door gebruik te maken van het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest.

De behandeling kent een open karakter en zorgt dat jouw trauma’s op een natuurlijke manier verwerkt worden. Bij brainspotting wordt de aandacht juist niet gelegd op het praten en denken en dat is fijn als praten voor jou niet zo eenvoudig is. De focus ligt namelijk op de plek in jouw gezichtsveld die van binnenuit een negatieve lading met zich meebrengt.

Brainspotting therapie

Als je tijdens de sessie naar deze plek blijft kijken, stimuleert dit het deel van de hersenen waar de problemen zich hebben vastgezet. Door de activering van dat gebied wordt die informatie actief en kan een begin worden gemaakt met het oplossen van problemen of blokkades.

Via hersenscans is inmiddels aangetoond dat het midden van je hersenen en de hersenstam worden geactiveerd, als de brainspot door het vasthouden van de oogpositie gestimuleerd wordt. Het activeren van jouw brainspot is zichtbaar door diverse oogbewegingen en een teken dat onbewust het juiste gebied in je hersenen wordt aangesproken.

Zelfherstellend vermogen

Brainspotting kent veel voordelen. Zo worden je hersenen of geest verlost van de beperkende blokkades. Dit heeft tot gevolg dat jij je vrijer zult gaan voelen. Pas als jij vat krijgt op je eigen gevoelens en gedachten is het mogelijk, weer in balans te komen. Daarnaast helpt Brainspotting Amsterdam jou via:

  • je zelfherstellend vermogen
  • het opsporen van bepaalde talenten die jij van nature hebt
  • fysiologische processen van het zenuwstelsel
  • hulp bij lichamelijke en geestelijke problemen

Pijnlijke gebeurtenissen of herinneringen kunnen je soms zo overweldigen dat erover praten een te grote uitdaging is. Toch verdien jij het om van je klachten verlost te raken. Hiervoor is alleen een andere aanpak nodig en daar kan ik je bij helpen.

Brainspotting kent raakvlakken met de zogeheten EMDR-therapie en bij laatstgenoemde therapie ligt ook de oorsprong van brainspotting.

Ben je benieuwd of brainspotting Amsterdam ook de oplossing is voor jouw problemen? Neem contact met mij op, dan bespreken we samen hoe ik jou zo goed mogelijk kan helpen.